Spalati cu atentie fructele si legumele pentru a elimina pesticidele, substante care pot afecta sistemul nervos. In plus, consumati regulat calciu si vitamina D pentru a diminua efectele poluarii cu plumb. Andrei Sion In fiecare zi organismul nostru intra in contact cu o multime de toxine care pot avea efecte negative asupra sanatatii. De aceea, site-ul american Health.com va dezvaluie cativa pasi simpli pe care trebuie sa-i urmati pentru a reduce factorii toxici care va pot afecta. Spalarea atenta a fructelor si legumelor este esentiala pentru a va feri de toxinele foarte puternice. Motivul este ca majoritatea acestor alimente, in special cele din comert, sunt infestate cu pesticide. Aceste substante au fost dovedite in repetate randuri, ca pot fi foarte daunatoare pentru sanatate. Studiile au demonstrat ca unele chimicale din compozitia pesticidelor afecteaza partile producatoare de energie ale celulelor mervoase, fapt care poate predispune la maladia Parkinson sau Alzheimer. Mai mult, cercetatorii au descoperit o legatura intre pesticide si riscul dezvoltarii artritei. Pentru a va proteja de aceste efecte este de ajuns sa spalati de fiecare data fructele si legumele cu apa, fara sa fie nevoie sa apelati la detergenti speciali. O alta toxina nociva este plumbul. Cercetarile au aratat ca poluarea cauzata de gazele de esapament din ultimele decenii a crescut nivelul de plumb din oasele femeilor trecute de 40 de ani. Acest lucru duce la slabirea oaselor si predispune la fracturi. Plumbul poate fi eliberat si in sange si astfel poate creste tensiunea arteriala sau cauza probleme ale rinichiului si ale sistemului nervos. Aceste efecte pot fi combatute printr-un consum regulat de calciu si vitamina D si prin exercitii fizice. Specialistii va mai sfatuiesc sa nu folositi produse cosmetice complexe si sustin ca acestea pot elimina toxinele prin pori sau transpiratie. Conform expertilor, cel mai eficient produs pentru eliminarea toxinelor cu care ati intrat in contact este sapunul.